Kuharica

Burek

Posted on: Februar 2, 2007

Potrebno:
300-400 gr brašna
400-500 gr mljevenog mesa
1 glavica luka
so,biber,vegeta
topla voda
maslac

Način pripreme:
Od brašna i soli zamjesiti jufku sa toplom vodom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta .Zatim razviti i premazati uljem i pustiti da stojih daljih 10-15 minuta .U međuvremenu isjeći luk na što sitnije kockice i pomješati u meso pa dodati so ,biber i vegetu.Po želji možete dodati i malo bijelog luka.Zatim razvući jufku i saviti burek pa ga preliti sa malo ulja i peći na 220¨C oko 30 minuta .Kad je pečen preliti sa malo prokuhale vode u koju ste dodali sasvim malo vegete .Vratiti još kratko u rernu ,izvaditi i preliti sa stopljenim maslacem.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Februar 2007
M T W T F S S
    Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: