Kuharica

Cevapi

Posted on: Februar 2, 2007

Sastojci :
450 g ovcetine, 150 g govedine, 40 g luka, 4 g papra, 12 g soli, Za somun ili lepinu: goveda juha ili juha u kocki.

Meso oprati, rasijeci na komadice 3×3 cm i samljeti u stroju. Mljeveno meso miješati rukom 15-20 minuta uz dodavanje zacina.Smjesu ostaviti da odstoji nekoliko sati pa cak i dan, a zatim praviti cevape.Cevapi se peku na obicnom roštilju namazanom slaninom ili uljem, po prilici 4-7 minuta, a na elektricnom roštilju oko 10 minuta. Za vrijeme pecenja dovoljno ih je okrenuti dva puta. Kada su gotovi, posipati ih paprom, a prema želji mogu se posipati i kosanim zelenim peršinom.Uz cevape se daje kao prilog mladi ili isjeckan luk. Mogu se poslužiti i sa svježim rajcicama, zelenom salatom ili pecenim zelenim paprikama, kao i sa senfom.Bosanski cevapi poslužuju se u somunu (lepini) koji se prethodno umoci u mesni sok. Mesni sok možete napraviti i od govede kocke za juhu. Najlakše je pola kocke staviti u 2 dcl vode i na 500W zagrijati u mikrovalnoj 1-2 min.

About these ads

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Februar 2007
P U S Č P S N
    mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Najnoviji komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 233,738 hits
Prati

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: