Kuharica

Tufahije

Posted on: Februar 2, 2007

Sastojci

  • 5 jabuka (delises)
  • 500 g vanilin secera
  • 0,5 l vode 1 kesica vanilin secera
  • 0,25 l skorupa ili slatkog kajmaka
  • 150 g secera
  • 100 g oraha
  • 50 g badema
  • 1 limunova kora
  •  

     

    Priprema

     

    Pola litre vode, 500 g secera i kesicu vanilin secera sastaviti u posudu i kuhati. Jabukama iz sredine povaditi sjemenke i srce,zatim ih oguliti i staviti u posudu sa vodom i secerom i kuhati 10 minuta. Zatim skinuti sa stednjaka, povaditi jabuke i ostaviti da se hlade do 30 minuta. Zatim jabuke puniti ranije pripremljenim filom od mljevenih oraha, badema, slatkog kajmaka i secera. Masa se pripremi tako da se sastave mljeveni orasi, bademi i slatki kajmak i izmjesaju. Prilikom serviranja punjene jabuke ukrasiti ostatkom slatkog kajmaka i tresnjom ili dzemom. Serviraju se hladne. Jabuke delises (zlatni) su jabuke koje se kuhanjem nece raspasti. Za tufahije se mogu uzeti i druge vrste jabuka, ali takve koje se prilikom kuhanja nece raspasti.

    Komentariši

    Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

    WordPress.com logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

    Twitter slika

    You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

    Facebook fotografija

    You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

    Povezivanje na %s

    Kategorije

    Februar 2007
    M T W T F S S
        Mar »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728  

    Nedavni komentari

    leylaa25@gmail.com u Cupavci
    sabina u Musaka od krompira
    mirjana u Cupavci
    Senda u Cupavci
    LaRy u BEČKI ODRESCI

    Blog Stats

    • 253,936 hits
    %d bloggers like this: