Kuharica

Zagrebačka pljeskavica

Posted on: Februar 2, 2007

Vrijeme pripreme: 90 min.
Sastojci:

  • 500 g teletine (goljenica) ili junetine (bočnjak)
  • 100 g svinjetine (plećka)
  • 80 g kosanog luka
  • 40 g ulja
  • 12 g soli
  • 2 g papra
  • Priprema:
    Meso izrežite na komadiće pa dvaput sameljite u stroju. Posolite ga i dodajte začine i navedene sastojke te dobro izmiješajte i pustite da odstoji 15-30 minuta. Rukama oblikujte pločice (pljeskavice). Roštilj namažite uljem i na njemu pecite okrečući povremeno do 10 minuta.

    Komentariši

    Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

    WordPress.com logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

    Twitter slika

    You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

    Facebook fotografija

    You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

    Povezivanje na %s

    Kategorije

    Februar 2007
    M T W T F S S
        Mar »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728  

    Nedavni komentari

    leylaa25@gmail.com u Cupavci
    sabina u Musaka od krompira
    mirjana u Cupavci
    Senda u Cupavci
    LaRy u BEČKI ODRESCI

    Blog Stats

    • 253,936 hits
    %d bloggers like this: