Kuharica

Zeljanica

Posted on: Februar 2, 2007

Sastojci

  • 1/2 kg spinata
  • 2 dl ulja
  • 25 dkg povlake
  • 25 dkg mladog sira
  • 4 jajeta
  • so
  • kukuruzno brašno
  • jufke (tvrdje: pravite ih od 1/2 kg brašna)

Priprema

Spinat ocistite, operite i stavite u vodu da baci kljuc. U procijedjen špinat dodajte: kajmak, mladi sir, jaja, 1 dl ulja, kukuruzno brašno i so. Razvijte jufke s obzirom na velicinu tepsije. Tepsiju pomastite, stavite 2-3 jufke koje cete pomastiti. Pecite oko 1/2 sata, potom isijecite pitu na komade, pospite s malo vrelog masla i mlake vode i zapecite jos koji minut. Kukuruzno brašno mozete posipati i po jufkama umjesto da ga stavite u nadjev.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Februar 2007
M T W T F S S
    Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,927 hits
%d bloggers like this: