Kuharica

Madjarski gulas

Posted on: Februar 5, 2007

Sastojci


800 g junetine

1 kasika ulja
2 velike glavice luka
2 cehna bijelog luka
1 kasicica zacina komina
1 kasicica zacina majoran
so
1 kasicica zacina paprike
3 dl vrele vode
500 g manjih krompirica
250 g paradajza
1 zuta paprika
1 crvena paprika

Uputstvo

U vecoj serpi zagrijati ulje. Luk isjeci na kriske, bijeli luk na sitne kockice, junetinu isjeci na kocke pa sve zajedno proprziti u serpi oko 5 minuta. Dodati zacine pa zaliti sa 3 dl vrele vode. Serpu poklopiti i na laganoj vatri kuhati oko 1 ½ .

Krompirice oguliti, prepoloviti. Svaki paradajz icjeci na 4 dijela. Paprike prepoloviti pa isjeci na kriske. Sve dodati u serpu sa mesom te kuhati jos 30 minuta.

Servirati sa friskim hljebom i salatom. Po ukusu zaciniti ljutom paprikom. Prijatno!

1 Response to "Madjarski gulas"

U Madjarski gulas ne idu krompiri. Paprikas je sa krompirima🙂

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Februar 2007
M T W T F S S
    Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: