Kuharica

Majonez

Posted on: Februar 5, 2007

Potrebno je za 8 porcija : 

1.   1-2 žumanceta,
2.   narvh kašike soli,
3.   1 kašikica senfa,
4.   2 kašikice sirćeta,
5.   2 kašikice limunovog soka,
6.   1/4 L ulja.

Razmutiti žumance sa malo soli. Uz stalno mešanje dodati senf, sirće, limunov sok i na kraju kap po kap ulja. Pikantno začiniti. Paziti da žumance i ulje imaju istu temperaturu.
1. Remulada : Na kraju dodati 2 sitno seckana krastavčića iz turšije, 1 kašiku seckanog kapra, 3-4 izgnječene sardele i sveže seckanog zeleniša. Začiniti senfom.
2. Sos tartar : Napraviti remuladu i na kraju dodati i jedno iseckano tvrdo kuvano jaje i biber.
3. Švedski majonez : Na kraju dodati 1-2 kašike gustog pirea od jabuka, 2 kašike naribanog hrena i malo svežeg soka od pomoranže.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Februar 2007
M T W T F S S
    Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: