Kuharica

BEČKI ODRESCI

Posted on: Mart 19, 2007

POTREBNO:  4

1/2 kg telećeg buta
2 jaja
brašno
mrvice
ulje
sol

 

NACIN PRIPREME: teletina, veal, Vienna steak,

Meso izrežite na što tanje odreske pa ih malo potucite i posolite. U dubokom tanjuru umutite dva jaja sa dvije žlice mlijeka. Uvaljaj nareske sa obje strane u brašno, umućena jaja i konačno u mrvice. Pecite u vrelom ulju ili masti sa obije strane, dok ne postanu lijepo žuti. Masnoće treba biti u posudi toliko da odresci u njoj plivaju. Poslužite toplo sa pečenim ili pirjanim krumpirom i kriškom limuna. Bečki odresci se mogu jesti i hladni.

 

1 Response to "BEČKI ODRESCI"

Pozdrav,
Recepti su super a na ovo imam prijedlog:
Ubaci u mrvice malo sjemenki sezama a na meso prije brasna utrljaj prstohvat majcine dusice. Przi dok ne poprimi boju starog zlata.
Probati i sa piletinom iznimno je ukusno i hrskavo.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Mart 2007
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: