Kuharica

Bosanska Pogaca

Posted on: Mart 19, 2007

Potrebno je:
0,5 l kiselog mlijeka(koje ce te razblaziti sa casom mlake vode)
1 kg brasna , so i ulje
soda bikarbona, ili prasak za pecivo (jedno od ovo dvoje)

Priprema: U kilogram brasna (dodajte prasak za pecivo, promijesajte) dodajite kiselo mlijeko I mjesasjte rukom ili mutilicom, preporucujem rukom, kada ste zamjesili tjesto, premazite ga uljem i onda ponovo zamjesite, tako da oblikujete pogacu, tj krug, malo puljite pogacu, koji ce te staviti u podmazanu tepsiju i peci u rerni na 220 stepeni nekih 35- 40 minuta, dok ustvari ne porumeni. Sluziti uz domaci kajmak ili sir. Eh, ja sam zaboravila da se prvo slika, pa tek onda da se uzme jesti, tako je bilo i sa pogacom, koju smo lomili rukama, pa ne zamjerite sto fali veci dio pogace.

1 Response to "Bosanska Pogaca"

Pogaca izgleda super, cijelo jutro trazim na internetu opis pravljenja to jeste u vise detalja. Moram reci da ste vi najbolje opisali postupak pravljenjna, p i onaj mali komentar za sliku je super:-) Nadam se dace mi ispati dobro.
Hvala na recepptu

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Mart 2007
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: