Kuharica

Kadaif

Posted on: Mart 19, 2007

Potrebno: 50 dkg mekog brasna, 25 dkg ostrog brasna, 3 jajeta, 30 dkg mljevenih oraha ili badema, 50 dkg secera, 15 dkg maslaca, 1 limun 1 stapic vanilie, so.

Priprema: Stavite u brasno zumanjke i malo soli te zamjesite tjesto. Ostavite da se malo odmori. Od tjesta napravite tanke kore koje se moraju prosusiti. Savite ih i izrezite tanke rezance. Obarite ih u posoljenoj vodi.

Kadaif ocjedite i razastrite po stolnjaku da se osusi. Od oraha, malo secera i pola kolicine maslaca napravite masu koju cete posipati po kadajifu. U pomascenu tepsiju stavite sloj kadaifa pa sloj nadljeva sve dok utrosite materijal.

Na vrhu mora biti kadaif  koji premazete maslacem. Stavite da se pece, za to vrijeme napravite zaljev (ni rijedak ni pregust). Zalite peceni kadajif i ponovo vratite u pecnicu da se zapece. Najbolje ga ostaviti peko noci pa sluziti sutradan. Kadaif spremajte u dubokoj tepsiji nemojte ga  pritiskati.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Mart 2007
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: