Kuharica

Loptice od patlidzana

Posted on: Mart 19, 2007

Uvod
za 20-25 loptica
Sastojci
3 patlidzana (800-1000 g)
2 hljebica (1-2 dana stara)
2 jaja
80 g parmezana
1 cehno bijelog luka (na sitno isjeckan)
½ buketica friskog persuna
2 kasike prezle
ulje
so i biberPriprema:

Patlidzane isjeckati na male kockice i staviti da se kuhaju u kljucalu vodu. Nakon 10 min. izvaditi kockice i staviti ih na kuhinjski papir da se iskapaju i ohlade.

Stare hljebice napotiti vodom da omeksaju i izgnjeciti ih. U vecu zdjelu staviti hljebice, jaja, parmezan, bijeli luk i prezlu i dobro promijesati. Dodati kockice patlidzana (vazno je da budu suhe) u ovu masu i dobro viljuskom izgnjeciti. Dodati so i biber. Smjesu ostaviti 30 min. u frizider.

Od ohladjene smjese formirati (rukom ili sa dvije kasike) male loptice velicine oko 3-4 cm. Loptice peci u tavi na vrelom ulju dok ne porumene.

Loptice mozete jesti hladne ili vruce, kao prilog ili uz salatu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Mart 2007
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: