Kuharica

Cannoli

Posted on: Mart 21, 2007

Sastojci:
150 g bijelog brašna
15 g gorkog kakaa
30 g maslaca ili margarina
1 jaje
25 g krupnog šećera
60 ml crnog slatkog vina (Marsale)
12 metalnih oblika tuba

ulje

za nadjev:
500 g ricotta sira
250 g šećera kristal
100 g obične čokolade
80 g kandirane tikve
50 g pistacija
malo cimeta
kandirana kora od naranče


Opis:
Umiješajte jaje u brašno, dodajte maslac ili margarin, šećer, kakao rastopljen u vinu ili Marsali i malo soli. Kada dobijete glatko tijesto ostavite da odstoji oko sat vremena. Razvaljajte u tanko tijesto i izrežite na kvadrate. Svakog omotajte dijagonalno oko metalnih cjevčica. Pažljivo stisnite zajedno rubove tijesta sa prstima. Zagrijte puno ulja u dubokoj tavi i stavite ih peći. Kada dobiju zlatno žutu boju izvadite ih i ostavite da se ohlade.
U međuvremenu pomiješajte šećer u prahu sa cimetom dodajući malo mlijeka. Krema bi trebala biti glatka i dosta gusta. Dodajte kockice čokolade i kandiranu tikvu, a zatim pažljivo izvadite cjevčice iz kanola i napunite ih nadjevom. Ukrasite sa komadićima kandirane kore naranče koje ćete staviti na krajeve kanola i pospite šećerom u prahu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Mart 2007
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,927 hits
%d bloggers like this: