Kuharica

Lepinje s kajmakom

Posted on: April 11, 2007

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 20 grama kvasca
  • so
  • voda
  • kajmak

Način pripreme

Zamjesiti tjesto od brašna, kvasca, soli i vode, nešto mekše nego za kruh. Tjesto podeliti na nekoliko djelova. Oklagijom razvući lepinjice prečnika 7 cm, pokriti ih i ostaviti na toplom pola sata. Poredati lepinjice u podmazan i brašnom posut pleh. Svaku premazati uljem i peći u zagrejanoj rerni. Kada se prohlade, lepinje iseći horizontalno i u svaku staviti po kašiku kajmaka. Napunjene lepinje vratiti u rernu da bi se kajmak rastopio. Služiti toplo.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,927 hits
%d bloggers like this: