Kuharica

Banjalucka baklava

Posted on: April 15, 2007

Potrebno je:
– 1/2kg jufki,
– 4 jaja,
– 3 caše šecera,
– 2 caše ulja,
– 1 pavlaka (2dl),
– l prašak za pecivo,
– 2 kesice vanilin šecera,
– 250 g oraha,
– malo groždica,
– kora od limuna;


Priprema:Umutiti jaja (odvojeno) i dodati sve sastojke (izuzev oraha). Tom smjesom posuti svaki list jufke. Orahe staviti po sredini ili rasporediti na dva dijela.Izrezati prije pecenja.
Zaljev: 6 caša vode i 6 caša šecera prokuhati. Ohladenu baklavu zaliti vrucim zaljevom.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: