Kuharica

Musaka na drugi nacin

Posted on: April 15, 2007

Potrebno je:
700 gr krompira
1-2 glavice crnog luka
1-2 mrkve
300 gr sampinjona ili gljiva po zelji
so, biber, zacini
4 kasike domaci kajmaka ili pavlake,
2 jaja, persun, 4-6 listova suhog mesa


Priprema: Skuhati krompir u ljusci. Ocijediti, oguliti i isjeći na kolutove. Na ulju propržiti sitno isjeckani crni luk i mrkvu, pa dodati 300 gr. gljiva isjeckanih na listice. Dodati malo vode i dinstati desetak minuta. Posoliti i pobiberiti. Na kraju dodati isjeckanu vezu mladog crnog luka. Izmiješati sa kolutovima krompira i sipati u podmazanu vatrostalnu posudu. Preliti sa umućenom pavlakom, kajmakom i 2 jajeta. Peći na 200 stepeni. Na samom kraju po površini poredati suho meso, i vratiti u rernu i samo kratko zapeći.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,927 hits
%d bloggers like this: