Kuharica

Pohovani karfiol

Posted on: April 15, 2007

Potrebno je:
glavica karfiola (oko 1 kg)
2 jaja
100 g brašna
persun, biber, so, ulje

Priprema:
Karfiol operite i rastavite na cvjetice. Prokuhajte desetak minuta, i ocijedite.Svaki cvjetic uvaljajte u brasno, pa u umuceno jaje u koje ste dodali persun, so i biber. Pecite (przite) na vrućem ulju tako da karfiol-cvjetic porumeni. Onda na tanjir slozite cvjetice kao da je karfiol u glavici. Mozete ukrasiti sa dosta persuna.

About these ads

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
P U S Č P S N
« mar   maj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Najnoviji komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 233,635 hits
Prati

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: