Kuharica

Punjena teletina

Posted on: April 15, 2007

Potrebno je:
600 g teleceg filea,
100 g milerama,
100 g suhog mesa,
1 kasika vegete,
50 g brasna,
30 g maslaca, 250 ml vrhnja za kuhanje,
1 kasicica timijana 1 kasicica bosiljka,
2 kasike nasjeckanog persuna.


Priprema: File narezite na odreske te malo potucite cekicem. Svaki odrezak premazite kasicicom milerama, na njega stavite krisku suhog mesa, preklopite, a krajeve pricvrstite cackalicam. Odreske pospite s pola kolicine vegete i uvaljajte u brasno. Kratko ih popecite na zagrijanom maslacu sa svih strana, a zatim zalijte vrhnjem. Dodajte timijan, bosiljak preostalu vegetu i nastavite kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta. Pospite preostavim persunom i posluzite uz krompir i zelenu salatu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: