Kuharica

Punjeni patlidzan

Posted on: April 15, 2007

Potrebno je:
4 patlidzana,
400 dkg luka,
4 cehna bijelog luka,
persun, paradajz,
so, biber, 100 ml ulja,
lovorov list, malo secera,
1 kasika nasjeckanih badema

Priprema: Patlidzane prerezati po duzini, a njihov mesni dio narezati u obliku mreze. Posoliti ih i ostaviti da odstoje. Oguliti paradajz i narezati ga na kocke. Narezati luk, cesnjak i persun. Patlidzane osusiti, ispeci ih navrelom ulju, izdubiti mesni dio i isitnit ga. Na preostalom ulju poprziti luk, dodati paradajz i pirjati dok tekucina ne ispari. Umijesati lovorov list, bijeli luk, biber, malo secera i mesni dio patlidzana. Pirjati desetak minuta pa dodati persun i bademe. U namascenu vatrostalnu posudu sloziti patlidzane napunili ih pripremljenom smjesom od povrca i zapeci 15 minuta u rerni. Sluziti uz kuhani krompir.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,927 hits
%d bloggers like this: