Kuharica

Bosanska kapama

Posted on: April 16, 2007

Sastojci za 5 porcija
2 kg telećeg mesa
2 kg janjećeg mesa
1 kg goveđeg mesa
2-4 dl zejtina
25 g masla/maslaca
2 crvena luka
2-4 kafene kašičice slatke aleve paprike
2 kafene kašičice ljute aleve paprike
2 kafene kašičice crnog mljevenog bibera
3 dl vode
soli po ukusu

Prilog: riža/krompirPriprema
Janjeće i teleće meso isjeckati na komade od 100-200 g, u plastičnoj zdjeli ili u dobokom tanjiru pomješati alevu papriku, crni biber, sol i zejtin. Komade mesa treba dobro pomješati sa začinskom smjesom i pustiti da odstoji u frižideru najmanje jedan sat.
U duboki lonac istopiti 25 g masla/maslaca i u toj masnoći propržiti dva sitno isjeckana crvena luka. Kad luk porumeni, lonac treba skloniti sa vruće plate i polako redati marinirano meso u lonac, kad je sve meso poredano lonac treba vratiti na šporet i zatim dodati šolju vode (3 dl), temeraturu smanjiti na broj 2 i pustiti da se kapama lagano kuha najmanje dva sata. Kapamu ne treba mješati posto se lagano kuha.
Kao prilog se može servirati riža kuhana u pilećem buljonu.

Prijatno!!!!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: