Kuharica

Ljute papričice

Posted on: April 16, 2007

Sastojci
kg ljutih papričica
300 ml belog vinskog sirćeta
150 ml hladne vode
2 kašike soli
5 g bibera u zrnu
1 kafena kašičica vinobrana
1 kafena kašičica slačicePriprema
Papričice oprati, obrisati, složiti u sterilisane tegle i naliti pripremljenom marinadom (sirće, voda, so, vinobran). Složene papričice pritisnuti unakrsnim štapićima od vinove loze (ili plastičnim) i zatvoriti hermetičkim zatvaračima ili duplim celofanom. Ovako pripremljene papričice ostaviti na hladno mjesto (podrum), a do upotrebe najmanje 6 nedelja ih ne otvarati.

P. S. Biber, slačicu i listove peršuna, pri ređanju paprike posipati tj. rasporediti.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,927 hits
%d bloggers like this: