Kuharica

Tas kebab

Posted on: April 16, 2007

Sastojci
1 kg mesa (janjetina ili teletina)
½ ; ; kg crnog luka
½ ; ; kg crvenog paradajza
100 g putera
120 ml bijelog vina (suvo)
1 kašika peršunovog lista (seckani)
so, biber (po ukusu)

Priprema
Meso oprati, osušiti i iseći na malo veće kockice (oko 2 cm.). U tiganj rastopiti puter, dodati iseckano meso i malo propržiti (oko 10 min.). Za to vreme u šerpu, na puteru propržiti iseckani luk i dodati mu meso iz tiganja. Sve zajedno još malo propržiti (pri tome mješati) i kada je meso skoro gotovo, dodati kockice paradajza, isjeckan peršunov list, so, biber i zaliti vinom. Dobro promešati i kuvati na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne, odnosno postane sos.

P. S. Ko voli ređi sos, dodati još jednu šoljicu mlake vode. Uz ovo je dobar kuvani pirinač, pomfrit, a može i pire. Kao salatu ja jedem zelenu salatu s bjelim lukom, a i bjelolučne ljute papričice

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: