Kuharica

Balkanska kraljica

Posted on: April 30, 2007

Sastojci
1 kg jagnjetine (teletine)
1 kg crnog luka
2 zelene paprike
2 kašike peršuna (isjeckanog)
bijeli luk
2 kašike ulja
so, biber
250 ml bijelog vina
1 šoljica vodePriprema
Meso u komadu, oprati, osušiti čistom kuhinjskom krpom, posoliti i špikovati bijelim lukom. Špikovano meso, staviti u glinani (zemljani) sud.
Luk oljuštiti, isjeći na rebarca i njime prekriti meso.
U jednu činiju izmješati papriku (isjeckanu na listiće) peršun, malo bibera, so i vino. Ovome dodati još šoljicu (kafenu) vode i ulja. Pripremljenim rastvorom zaliti meso, poklopiti sud (poklopac od gline) i staviti da se peče. Peče se na 180°C oko 1 h. i 15 minuta u zavisnosti od šporeta tj. rerna sa ventilatorom ili ne. Ova temperatura je za rerne koje imaju ventilator.

P. S. Poklopac od gline, obavezno pre poklapanja staviti desetak minuta u hladnu vodu, a dok pečenje traje ne otvarati ga.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: