Kuharica

Banjalučki ćevap

Posted on: April 30, 2007

Banjalučki ćevap je poznat širom ex-yu, što se tiče njegove pripreme svako ima svoje stavove i recepte ali evo ja ću vam pokušati otkriti neke tajne oko tog zaista ukusnog proizvoda…

  • 80 dkg mesa
  • 12 dkg masnoce
  • 12 dkg crvenog luka
  • so
  • aleva paprika
  • 4 dkg ukuhanog paradajza
  • par reznjeva bijelog luka
  • 8 dkg mrkve
  • 2 dkg peršuna

Priprema

Isjeckajte jedan i drugi luk, peršun i mrkvu. To uradite i sa mesom. U posudu nalijte masnocu pa dodajte meso i povrce. Sve zalijte vodom i neka prokuha. Pokupite pjenu, dodajte biber, so i ukuhani paradajz. Smanjite vatru i pustite da cevap vrijucka. Na kraju dodajte alevu papriku. Uvijek ga servirajte sa dosta umaka.


Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: