Kuharica

Bijela riblja čorba

Posted on: April 30, 2007

Za ovu čorbu je najbolje uzeti neku od ovih riba:
štuka, oslić, tostolobik ili bijela riba.Sastojci
2 kg ribe
jedna veza zeleni
celer
lovorov list
biber
vegeta
so
sirće ili limun
ulje
brašno
2 glavice ispečenog luka

Priprema
Prokuhati glave i repove od ribe sa zelenim i pečenim lukom, pa ocjediti i očistiti od kostiju. Zatim nasjeckati sitno barenu zelen pa sve dodati u čorbu, posoliti i dodati malo brašna razmućenog u hladnoj vodi, dodati soli i začina, pa onda kad sve to provri dodati na lepe kocke isečeno ostalo meso od ribe, koje je predhodno stajalo poprskano sa limunom ili sirćetom. Kuhati dok riba sva ne bude plivala na površini (da se ne raspadne). Zatim dodati upržene dvije rendane šargarepe. Zakiseliti čorbu po ukusu i dodati seckani peršunov list.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: