Kuharica

Francuska supa od luka

Posted on: April 30, 2007

Sastojci za 6 porcija
4 kašike butera
5-6 glavica luka isjeckanih na rebarca
1 kašika šećera
1 kašika brašna
3/4 kašičice timijana
6 šolja goveđe supe
so, biber
1/2 šolje bijelog vina ili šerija
6-12 komada francuskog kruha (u zavisnosti od širine vekne)
12 listića provolone sira (mogu da se koriste i grijer ili mocarela)
peršun
Priprema
Na buteru pržiti luk na srednjoj vatri oko 10 minuta. Posuti šećerom i pržiti par minuta. Smanjiti temperaturu i pržiti još pola sata, mješajući povremeno da ne zagori. Luk treba da bude potpuno mekan i karamelisan. Dodati brašno i timijan, promješati i naliti goveđom supom. Povećati temperaturu, ostaviti da provri, pa smanjiti i kuhati na tihoj vatri 30 minuta. U poslednjih 15 minuta sipati vino. Dodati so i biber po ukusu.
Istostirati parčiće francuskog kruha. Sipatu supu u činije, pa ih poređati na pleh. U svaku činiju staviti po 1-2 parčeta kruha i odozgo narendati sira. Staviti u rernu na najjače, da se sir istopi. Posuti sa malo peršuna i služiti.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: