Kuharica

Jevrejska čorba od kupusa

Posted on: April 30, 2007


Sastojci
10 šolja supe (može i kockica od povrća)
1 kg rendanog kupusa
2 rendane cvekle
2 rendane glavice luka
6 paradajza (isjeckati na kockice)
kašičica soli
biber
so od celera
2 kašičice soka od limuna
2 kašičice šećera

Priprema
Staviti sve sastojke osim limuna i šećera i kuvati oko pola sata (da kupus omekša, ali ne da bude gnjecav). Dodati šećer i limun i prokuvati još 5 minuta.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: