Kuharica

Kineski Mame

Posted on: April 30, 2007


Sastojci za 4 porcije
1 pakovanje dugih rezanaca (čipkastih, debljih)
3-4 svježe paprike
2 srednje glavice luka
2 tikvice
1/2 glavice kupusa
4 šargarepe
bijeli luk, začini

Priprema
Propržiti luk isjeckan na rezance, dodati na tanke štapiće isjeckanu šargarepu, papriku, tikvice i izrendan kupus, pa ostaviti da se dinsta oko 30.min. Kad se dobro izdinsta kupus, dodati vegetu, bijeli luk (oko 2 čena), kinesku mješavinu začina, biber, origano, čili, alevu papriku, pa u to dodati kuhanu tjesteninu i promešati na tihoj vatri. Ovo jelo može da se jede i vruće i hladno, i kao glavno jelo i prilog.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: