Kuharica

OkiMaki

Posted on: April 30, 2007


Sastojci za 2 porcije
bambushoots
2 komada pilećeg bijelog mesa
1 paprika
1 šargarepa
glavica crnog luka
5-6 šampinjona
i jedan listić orhideje (jako bitno)
biber
soja-sos
kari (malo)
susamovo ulje

Priprema
Isjeckati piletinu na rezance i propržiti na susamovom ulju. Dodati štapiće paprike, luka i šargarepe, kao i pečurke. Pobiberiti, začiniti karijem i 5 min pred kraj preliti soja sosom. Poseban šmek dace Orhideja.

Nježna kao Oki, divlja kao Maki. Dobili ste (tako je) vaš čuveni, nezaboravni, osvežavajući, prekrasni OkiMaki. Pogledajte kroz prozor i sunce će vam zaviriti u tanjir i oblizati se. Ako nemate bolje društvo pozovite ga da se pridruži.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,927 hits
%d bloggers like this: