Kuharica

Pomfrit

Posted on: April 30, 2007

Iako mnogi vjeruju da pomfrit potiče iz Francuske, njegovo stvarno porjeklo je belgijsko.

Predstavljamo Vam belgijski recept za pomfrit jer je najukusniji, a razlika je samo u duplom prženju.Sastojci za 1 porciju
1 veliki krompir
ulje
so

Priprema
Isjecite krompir na štapiće debljine olovke i položite u ledenu vodu da odstoje sat vremena. Isjcedite krompir i dobro ga osušite na salveti. Na jakoj vatri zagrejte tavu sa par centimetara ulja. Polako dodavajte štapiće krompira u vrelo ulje i pecite 2 minuta. Iscjedite ulje i krompir iscjedite na papirnoj vrećici. Krompir ponovo vratite u ulje i pecite dok ne porumeni. Dobro ga iscjedite, a zatim položite na novu papirnu vrećicu da se ulje detaljno iscjedi.

Prijatno!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

April 2007
M T W T F S S
« Mar   May »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: