Čokoladna pjenica (chocolate mousse) s kokosom
Posted 2 Maja, 2007
on:
Sastojci:
280 g čokoladne kuverture ili čokolade za kuhanje
300 g slatkog vrhnja
1 jaje, 1 žumanjak
1 kasikaa vode
2 kasike ruma ili vinjaka
papir za pečenje
kokos za posipanje
duguljasti, četvrtasti kalup
prozirna folija
Priprema
Dio kuverture (100 g) otopite nad parom pa je tanko razmažite po papiru za pečenje (vidi sliku). Od ohlađene i razmazane čokolade kasnije izrežite ploču u veličini kalupa. Preostalu kuverturu također otopite nad parom. Dodajte joj jaje, žumanjak i vodu pa pomoću metlice za snijeg smjesu tucite nad parom dok ne postane pjenasta. Zatim je odmaknite i nastavite miješati dok se ne ohladi.
Postupak:
Slatko vrhnje izlupajte u šlag. Dodajte ga čokoladnoj smjesi te pjenicu poboljšajte rumom ili vinjakom. Dobivenom smjesom napunite kalup prekriven prozirnom folijom (vidi sliku). Površinu poravnajte i prekrijte čokoladnom pločom te odložite u hladnjaku 8 sati. Dobro ohlađeni čokoladni mousse izvrnite iz kalupa, odstranite foliju pa ovu ukusnu poslasticu pospite kokosom. Poslužite narezano na ploške.
ZA 12 KOMADA
Komentariši