Kuharica

Sitni cevap

Posted on: Maj 2, 2007

Sastojci

  • 600 g junetine
  • 120 g crvenog luka
  • 200 g masnoce
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • par reznjeva bijelog luka
  • ukuhani paradajz
  • persunov i celerov list
  • par zrna bibera

Priprema

Meso izrezite na komadice. Crveni i bijeli luk nasjeckajte, ugrijte masnocu i u nju dodajte luk, peršun, celer, so, biber i meso. Dinstajte sve dok ne uvri voda koju puste meso i povrce. Smanjite temperaturu, dodajte alevu papriku i pradajz sos. Kada je meso izdinstano, sve zalijte vodom i pustite da prokuha. Ukoliko se na povrsini pojavi masnoca, skinite je prije serviranja.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Maj 2007
M T W T F S S
« Apr   Aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: