Kuharica

Jagobella

Posted on: Maj 3, 2007

KORA:

4 jaja, 5 žlica šećera,1 žlica vode, 5 žlica brašna,1 prašak za pecivo
Mutiti žumanjke sa šećerom i žlicom vode, dodati brašno s praškom i na kraju
snijeg. Ispeći u okruglom kalupu,ohladiti i prerezati vodoravno.

KREMA:

1 l voćnog jogurta od jagode, 20 dag šećera u prahu, 1 vanilin šećer
1 l slatkog vrhnja, jagode ( breskve iz konzerve), 3 vrećice želatine

U voćni jogurt dodati šećer i vanilin šećer te promiješati.
Izraditi šlag od slatkog vrhnja pa i njega umiješati u jogurt.
Nasjeckati jagode(može i breskve iz konzerve,ali onda i jogurt mora biti od
bresaka) pa dodati u smjesu.Nakvasiti želatinu sa 12 žlica vode te staviti na vatru da se otopi
(ne smije provrijeti).Otopljenu želatinu odmah polako ulijevati u smjesu šlaga i jogurta lagano
miješajući.Složiti na dno kalupa jednu koru,izliti sav fil i pokriti drugom korom.
Dobro ohladiti.Na gornju koru složiti narezane jagode i preliti preljevom za torte.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Maj 2007
M T W T F S S
« Apr   Aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,936 hits
%d bloggers like this: