Kuharica

Riblja čorba

Posted on: Maj 3, 2007


Sastojci za 10 porcija:
3 glavice crnog luka
1 šoljica ulja
1/2 čaša bjelog vina
1 čaša soka od paradajza
so, biber, vegeta, malo sirćeta
1 suha ljuta paprika
3 kesice začina za riblju čorbu
mali komadići mješane ribe (rep i glava) riječne
ikre i mleča

Priprema:
Crni luk isjeckati sitno ili ga samlijeti, staviti ga u ulje,
dodati 1 čašu vode i dinstati ga dok ne bude pjenasto.
Dodati 3 kesice začina za riblju čorbu i dobro promješati
da ne bude grudvica, zatim dodati vodu i ostaviti da se kuha.
Kod 1. ključanja skloniti čorbu i dodati so, malo bibera, vegetu, sok od paradajza, 1/2 čaše bjelog vina, ljutu papriku suhu cjelu (ne gnječiti je) i malo sirćeta.
Čorbu uvek probati da bi se pogodio ukus. Staviti je opet na vatru i kuhati je dok ne proključa, skinuti je sa vatre.
Dodati ribu i izgnječenu ikru i mleč.
Ikru i mleč će te prethodno iznječiti sa viljuškom ili
rukom. Kuhati je na tihoj vatri oko 10 minuta.
Čorba mora da bude ljuta, slana, kisela.
Čorbu ne mješati da se riba ne bi raspala.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Maj 2007
M T W T F S S
« Apr   Aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,927 hits
%d bloggers like this: