Kuharica

Biftek Sendvic

Posted on: Oktobar 29, 2007

SASTOJCI:

40 dag pisane govedje pecenice (biftek)
1 patlidzan
20 dag sira gouda
4 rajcice
1 glavica luka
3 dag margarina
sol, papar, senf
6 dag. ulja
bosiljak

PRIPREMA:

Meso izrezite na odreske. Patlidzane i sir izrezite na ploske. Rajcice ogulite, odstranite im sjemenke, a luk sitno iskosite.

U tavu na ugrijani margarin stavite luk pa ga kratko proprzite, zatim dodajte pripremljenu rajcicu, sol i pirjajte na umjerenoj temperaturi sve dok tekucina ne ispari.

U medjuvremenu odreske posolite, popaprite, premazite senfom pa ih ispecite na ulju. Pecene odreske izvadite na topli tanjur, a na preostalom ulju ispecite ploske patlidzana pa ih stavite na toplo mjesto kraj mesa. Na topli pladanj slozite najprije vruce ispecene odreske, na njih plosku patlidzana i zatim sir. Svaki sendvic prelijte pripremljenim vrucim umakom od rajcica i ukrasite

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s

Kategorije

Oktobar 2007
M T W T F S S
« Aug   Jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Nedavni komentari

leylaa25@gmail.com u Cupavci
sabina u Musaka od krompira
mirjana u Cupavci
Senda u Cupavci
LaRy u BEČKI ODRESCI

Blog Stats

  • 253,927 hits
%d bloggers like this: